In de natuurvoedingskeuken nemen pickels een belangrijke plaats in. Ze zijn heel belangrijk voor de darmflora; ze bevorderen de eetlust, stimuleren de aanmaak van spijsverteringssappen en helpen zo het verteringsproces in de darmen.
Pickels worden bij iedere maaltijd in een kleine hoeveelheid geserveerd. Je kunt allerlei groenten pickelen, zoals ui, radijs, bloemkool, broccoli, wortel, rettich en spitskool. In deze workshop leer je ze in te maken met shoyu, ume su en zout. Naast pickelen leer je ook hoe je kunt fermenteren met miso. Leuk om te maken en verrassend lekker!
Lees meer over de inhoud van de cursus en maak kennis met Ilonka door het eerste hoofdstuk hieronder alvast gratis te bekijken.
Na aankoop kun je de lessen een half jaar terugkijken en kun je de theorie downloaden voor offline gebruik. Wanneer je de cursus hebt voltooid ontvang je een persoonlijk certificaat.
Volg ook kooklessen in onze kookstudio in Rotterdam! Kijk op onze website voor het programma en schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Over de instructeur
Ilonka Cirk
Ilonka Cirk is opgeleid aan het Oost West Centrum Rotterdam als Natuurvoedingskok. Zij heeft ervaring in het geven van kooklessen, zowel aan volwassenen als aan kinderen en kookt regelmatig voor groepen. Haar drijfveer is het zoeken naar de verbinding tussen mensen en hun leefomgeving, de natuur en de seizoenen. Ze heeft meegewerkt aan vele groene projecten zoals het opzetten en beheren van natuurspeelplaatsen, buurtmoestuinen en schooltuinen.
Cursusoverzicht
Welkom! | |||
Wat ga je doen tijdens deze workshop? | Gratis | 00:00:00 | |
Maak kennis met.. | Gratis | 00:00:00 | |
Boodschappenlijstje | |||
Boodschappenlijstje | 00:00:00 | ||
Theorie | |||
Theorie pickelen | 00:05:00 | ||
Les 1 | Geperste salade | |||
Geperste salade | 00:00:00 | ||
Benodigdheden & Werkwijze | 00:00:00 | ||
Les 2 | Lange pickels | |||
Lange pickels | 00:00:00 | ||
Benodigdheden & Werkwijze | 00:00:00 | ||
Les 3 | Fermenteren met miso | |||
Fermenteren met miso | 00:00:00 | ||
Benodigdheden & Werkwijze | 00:00:00 |