• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Je huid is het grootste orgaan en biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf. Maar je huid is ook kwetsbaar en neemt gemakkelijk schadelijke stoffen op. Daarom heeft je huid de beste verzorging nodig. Je wilt natuurlijke producten gebruiken zonder chemische toevoegingen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen en waar geen dierenleed aan te pas is gekomen.

In deze workshop leer je niet alleen de kruiden die je gaat gebruiken herkennen, kweken, oogsten en drogen, maar ook leer je hun verschillende eigenschappen en kwaliteiten kennen en toepassen. Je gaat op twee manieren de kruiden verwerken: als gedroogde of vers geoogste bloemen en als etherische olie. Je gaat een reinigende gezichtslotion, een versterkend gezichtsmasker, een verwarmende massageolie en calendulazalf maken. De recepten zijn op basis van 100% natuurlijke ingrediënten.

Tijdens de live online meet up op 5 juni worden de huidverzorgingsrecepten die je gemaakt hebt besproken en wordt er van alles verteld over de kruiden die je gebruikt hebt. Aangevuld met tips en recepten voor het gebruik van verse kruiden voor de huid en in de voeding. Want schoonheid komt van binnenuit en wanneer je elke dag kleine hoeveelheden kruiden, vers of gedroogd, in je thee en bij het eten inneemt heb je geen voedingssupplementen nodig. Door regelmatig kruiden te gebruiken krijg je een scala aan vitaminen en mineralen binnen en dat heeft een positief effect op je immuunsysteem en je algehele gezondheid. En dat zie je aan je huid!

Online meet up
Datum: zaterdag 5 juni
Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur

Over de instructeur

Profielfoto

Mieke Willebrands

Mieke Willebrands wijdde zich van 1974 tot 2006 geheel aan het kweken en verwerken van inheemse genees- en keukenkruiden binnen haar bedrijf Midgard kruidenkwekerij en –drogerij. Daarnaast gaf zij over dit onderwerp vele lezingen, kruidenwandelingen en kookworkshops. Sinds 2009 vervullen deze activiteiten een hoofdrol. Als docent brengt zij haar zeer onderbouwde kennis op enthousiaste en inspirerende wijze over. Zij weet daarbij mensen te motiveren hun eigen gezondheid positief te beïnvloeden in een samenspel van evenwichtige, vegetarische voeding en kruiden.

Bekijk meer cursussen van Mieke Willebrands →

Cursusoverzicht

Welkom!
Wat ga je doen tijdens deze cursus? Gratis 00:00:00
Maak kennis met.. Gratis 00:00:00
Boodschappenlijstje
Boodschappenlijstje 00:00:00
Introductie
Kruiden en etherische oliën 00:00:00
Recept | Gezichtslotion
Gezichtslotion 00:00:00
Recept | Calendulazalf
Calendulazalf 00:00:00
Recept | Massageolie
Massageolie 00:00:00
Recept | Gezichtsmasker
Gezichtsmasker 00:00:00
Extra
Video kruidenwandeling Mieke 00:00:00
Online meet up
Meet up 00:00:00
© 2021 Gimsel Academy